Vakantie periode, maar niet iedereen ligt in de zon

Het is vakantie periode! Super leuk natuurlijk en ook de kinderen hebben bijna vrij, het zit eraan te komen. Altijd een heel erg leuke periode als je het mij vraagt. Iedereen is een stuk meer ontspannen in de zomer en je ziet weer veel mensen met een grote glimlach op het gezicht.

Ik kan hier wel van genieten, ik merk dat ik zelf ook een stuk meer ontspannen ben. Maar zoals de naam van dit bericht al suggereert, is niet iedereen aan het vakantie vieren.. Ik ben echter wel in een buitenland, hoe zit dat?

Kennismaken met potentiĆ«le nieuwe collega’s

Voor mijn werk ben ik door de eigenaar van het bedrijf gevraagd om eens kennis te gaan maken met een aantal potentiele nieuwe werknemers. We zijn namelijk bezig met het mogelijk overnemen van een bedrijf in Engeland. Het bedrijf levert een dienst in een nieuwe markt die wij ook in willen gaan.

Onze eigenaar is langs geweest om het bedrijf eens te gaan bekijken, maar hijzelf is niet erg tecnisch. De eigenaar is meer van het financiele en het leiden van een bedrijf. Hij heeft mij gevraagd om samen met een paar andere collega’s eens een paar dagen mee te draaien in Engeland. Zo kunnen we een goed idee krijgen van de markt en hoe we dit verder gaan uitbreiden. Erg leuk natuurlijk als alles door gaat. Ons oordeel rapporteren we terug aan de directie en zo komt er uiteindelijk een beslissing of we het bedrijf gaan overnemen. We zijn op dit moment op locatie (nu nog in het hotel) maar straks gaan we voor het eerst kennismaken.

Ik vermoed dat er ook nog wel een deel van de mensen die er nu werken, zo nu en dan overkomen naar Nederland. Niet iedereen zal dat natuurlijk leuk vinden, dat is logisch. Mensen hebben hun hele bestaan in Engeland, maar ik denk dat er ook mensen tussen zitten die de uitdaging aangaan en zo nu en dan in Nederland bij onze locatie zullen komen te werken. Voor deze mensen is een nederlandse cursus rotterdam natuurlijk een belangrijk aspect, want als je in Nederland gaat werken en wonen zul je de taal wel eigen moeten maken. Zo ver is het allemaal nog lang niet, we moeten eerst maar eens kennis gaan maken op locatie en het gehele proces in kaart brengen. Na overleg met de directie, denk ik persoonlijk dat er rond begin 2019 een besluit zal liggen. Natuurlijk moet alles dan nog rond gemaakt worden, dus voor nu is het nog een beetje toekomstmuziek allemaal. Maar wel heel leuk om hier deel van uit te mogen maken, samen met mijn andere collega’s natuurlijk!